The Brief

This was a challenging refurbishment and reconfiguration project of a four-storey 1970's shopping centre building, currently housing a live Waitrose store and other retail tenants in Bayswater, London.

The building is in a busy location with neighbours close by and adjacent to a main road. Operations will continue for Waitrose, and other tenants, throughout the project, with Waitrose relocating to temporary facilities during the process. Refurbishments include the adaptation of the existing service yard to support both the new Waitrose store, speculative retail units and the existing Gooch Public House, provision of new lifts and escalators linking basement and ground to the first floor level, and alterations to existing stairs, service corridors and other landlord areas to support the configuration of retail units. Gross internal area 44,810 ft².

The Solution

Contract Value - £6.15mill

Duration – 58 weeks

  • Logistically an extremely challenging site, with the solution based on constraints and requirements on site. This was a live site with several businesses remaining open throughout the project.
  • Wait & loads were the primary source of removing the waste from site, working closely with the site team to ensure with restricted access all timelines were met, along with minimising any disruption.
  • Advised and reported for BREEAM & CCS accreditation, with full post completion report.
Project Cannon, Bayswater-03Project Cannon, Bayswater-04

If you would like to find out more about our service and how we can help your business, please call us on 01202 870833 or email mail@aws.uk.com

Make an Enquiry

A great personal service is always provided by the friendly AWS team.

- Nick Smith, Director, Salterns Marina -

LinkedIn
isoqar Certificate No 14728-QMS-001
ISO14001