The Brief

A fast track design and build contract for London South Bank University saw the refurbishment of the main reception and lift lobby areas of McLaren House and the creation of social spaces for students on the ground and first floors of this student accommodation block.

Alterations and adaptations were carried out to former office and common room areas to create the new contemporary space now incorporating a café. Mechanical and electrical adaptations and additions were required, and these included modification and extension to the existing ventilation system with new grilles and diffusers, along with new separate lighting and power distribution.

A memorable and striking feature of the 'new' McLaren House are the 2 floor to ceiling tree-like structures connecting the social space and reception area, providing drama and interest to the now colourful and inviting student space. Carefully planning the execution of these works ensured that there was no disruption to this busy reception area.

The Solution

Contract Value - £1.2mill

Duration – 16 weeks

  • Assisted with site set up and formulating site waste management plan.
  • Delivered a solution based on the logistical constraints on site.
  • A variety of containers were used throughout the project demonstrating a flexible solution, whilst also giving consideration to the build programme and materials schedule, thus neutralising waste costs where possible.
  • Advised and reported for BREEAM & CCS accreditation, with full post completion report.
LSBU Media-03LSBU Media-04

If you would like to find out more about our service and how we can help your business, please call us on 01202 870833 or email mail@aws.uk.com

Make an Enquiry

Professional, Helpful and Friendly with a can do attitude...I would recommend and use Advanced Waste Solutions every time. The systems are simple and clear, very easy to use and time saved is immeasurable.

- Mick Allen, Site Manager, Morgan Sindall -

LinkedIn
isoqar Certificate No 14728-QMS-001
ISO14001